Theatervoorstelling: Brand in Mokum

'Brand in Mokum' is een ode aan Amsterdam. Een swingende muziekvoorstelling van Grey Vibes over de sores in de jaren ’60 en ‘70. Amsterdammers vertellen over het rebelse Amsterdam, van Provo tot kraker en alles daartussen.

Oudere stadsbewoners schetsen de roerige jaren in Amsterdam, toen zijzelf jonge blommen en godenzonen waren. De een was een toevallige voorbijganger, de ander nam actief deel aan de rebellie tegen het gezag. Over wonen in een halve woning, creatieve krakers en ‘Peace man’. Ooggetuigen vertellen over het Lieverdje, de Telegraafrellen, de Maagdenhuisbezetting, hippies in Paradiso, Nieuwmarktrellen, de ontruiming van de Vondelstraat en over vandaag: Hoe kijken de Amsterdammers terug op deze tijd? Wat heeft het de stad opgeleverd? En hoe is de woonsituatie nu, anno 2019? Pretpark, beleggingsobject of levende stad?

Met live muziek, de vrolijke geest van hi ha happening! klinkt in alles door. Foto’s uit de beeldbank van het Stadsarchief vormen het tijdsbeelddecor. De Bodenzaal van het Stadsarchief in De Bazel speelt als imponerend machtscentrum (ooit het hoofdgebouw van ABN AMRO) de rol van autoriteit tegenover de verhalen van ‘de gewone man op straat’.

Demonstranten tegenover de ME. Via Stadsarchief Amsterdam.

Praktisch

Speeldata:
– 25 mei 2019; 1e voorstelling aanvang 13.00; 2e voorstelling aanvang 15.00
– 26 mei 2019; 1e voorstelling aanvang 13.00; 2e voorstelling aanvang 15.00

De voorstelling vindt plaats in de Bodenzaal (2e verdieping) van het Stadsarchief, Vijzelstraat 32, 1017 HK Amsterdam.

Kaartverkoop:
Voorverkoop van kaarten online € 10,00 www.greyvibes.nl (geen boekingskosten)
Of voor aanvang aan de kassa van Grey Vibes € 12,00 (geen PIN aanwezig!)
Mocht u willen reserveren: reserveren@greyvibes.nl
Het aantal plaatsen op deze locatie is beperkt, we adviseren tijdig kaarten te bestellen.

Informatie:
www.greyvibes.nlamsterdam@greyvibes.nl – 06-53668320