Tentoonstelling Zeeschilders

In het coronajaar 2021-2022 exposeerden de Zeeschilders in het Zandvoorts Museum. Van de drie maanden dat de expositie duurde, was het museum helaas maar één week open. Daarom biedt het Zandvoorts Museum de Zeeschilders in het najaar van 2023 een herkansing aan.

Book 1 min

Sinds de oprichting begin jaren 50 van de vorige eeuw heeft de Nederlandse Vereniging van Zeeschilders een keur van maritiem werkende kunstenaars in haar ledenbestand. De tentoonstelling geeft een alomvattend beeld van de maritieme kunst met schilderijen, beeldhouwwerken, grafische werken en keramiek.

De Zeeschilders zijn zo enthousiast over het exposeren in het Zandvoorts Museum dat de inschrijving de geboden ruimte ver overschrijdt. Daarom zal de expositie worden opgeknipt in twee delen van elk twee maanden.

Op vrijdag 8 september opent de expositie van de eerste groep van ca. 12 kunstenaars. De wisseling zal plaatsvinden op maandag 6 november, waarna de tweede groep van ca. 12 kunstenaars zich zal presenteren. Deze zullen te zien zijn tot en met zondag 7 januari 2024.

Bezoekersinformatie

Adres: Swaluëstraat 1, Zandvoort
Openingstijden: Maandag en dinsdag gesloten. Woensdag t/m zondag: 11:00-17:00 uur.
Toegang: €6, tickets te bestellen via de website van het Zandvoorts Museum.

Bron: Zandvoorts Museum
Omslagbeeld: Zandvoort#1, Dolf Middelhoff, olieverf op doek, via Zandvoorts Museum

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

NL | EN