Tentoonstelling Oud-Castricum: Emigratie

De taakgroep Tentoonstellingen van Oud-Castricum is gedurende de afgelopen coronatijd druk bezig geweest met de voorbereiding voor een nieuwe grote tentoonstelling, "Emigratie". In deze tentoonstelling proberen ze een beeld te schetsen van waarom en hoe Castricummers een nieuw leven hebben opgebouwd in het buitenland.

Book 1 min

De tentoonstelling “Emigratie” draait om verhalen over Castricummers die vertrokken en die bleven. Veel Nederlanders, en dus ook Castricummers, hebben Nederland verlaten om elders een nieuwe toekomst op te bouwen. Dat was vooral in de jaren vijftig en zestig en ze gingen bijvoorbeeld naar Australië, de Verenigde Staten, Canada of Nieuw-Zeeland. De afgelopen maanden heeft Oud-Castricum foto’s, verhalen en adressen van emigranten verzameld voor de nieuwe tentoonstelling.

Familie Sneek uit het Noord-Hollandse Sijbekarspel gaat emigreren, 26 april 1960. Foto Ben van Meerendonk / AHF, collectie IISG, Amsterdam.

De opening van de tentoonstelling “Emigratie” zal plaatsvinden op de Open Dag op 1 mei 2022 in de Duynkant, het verenigingsgebouw van Oud-Castricum, van 13:30 tot 16:00. Tijdens de Open Dag is er ook een doorlopende voorstelling in de filmzaal, waarin 18 korte films vertoond worden over de geschiedenis van Castricum.

De tentoonstelling blijft te bezichtigen tot en met augustus. In september komt er in De Duynkant een nieuwe tentoonstelling met als thema “Het spoor”.

Bron: Oud Castricum

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

NL | EN