Tentoonstelling: ‘Met een koffer vol naar Brooklyn’

Vanaf 24 juni 2021 kun je de tentoonstelling ‘Met een koffer vol naar Brooklyn’ in het RHCVV bezoeken. Aan de hand van archiefstukken word je meegenomen in de geschiedenis van vier eeuwen Nederlandse cultuur in Amerika.

Al vanaf de zeventiende eeuw trokken Nederlanders naar Amerika, zij hebben door de eeuwen heen hun stempel gedrukt op de Amerikaanse cultuur. Dit komt nog steeds terug in bijvoorbeeld straatnamen, eetgewoonten en de taal.

Op 21 mei 1646, 375 jaar geleden, stichtte een groep Nederlandse emigranten het dorp ‘Breuckelen’ in Amerika. In de loop van de tijd transformeerde de naam tot wat we nu kennen als Brooklyn. Ondanks dat de naam veranderde verloor het New Yorkse stadsdeel haar Nederlandse roots niet. Tot in de negentiende eeuw werd in sommige kerken Nederlands gesproken en het motto van Brooklyn is nog altijd ‘Eendraght maeckt maght’.

Nieuwsgierig geworden naar de Nederlandse invloed op de Amerikaanse cultuur? Kijk voor meer informatie op de website van Regionaal Historisch Centrum Vecht en Venen.

Bron: RHC Vecht en Venen. 

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.