Telekids Expositie in Museum van de 20e Eeuw!

Tot en met 1 november 2020 toont het Museum van de 20e Eeuw een expositie over het legendarische kinderprogramma Telekids. Aanleiding voor de expositie is het feit dat het 30 jaar geleden is dat het programma van start ging bij RTL 4. Tien jaar later kwam er een einde aan het veelbekeken programma met Carlo en Irene.

Werkelijk iedereen heeft wel herinneringen aan Telekids. Je keek er als kind zelf naar óf jouw kinderen waren groot liefhebber en dus keek je mee. Carlo en Irene waren super enthousiast en creatief, het programma was dan ook mateloos populair.

Schatkist aan herinneringen

Tijdens de expositie gaat er een ware schatkist aan Telekids-herinneringen open. Directeur Hans Stuijfbergen heeft de hand weten te leggen op een grote hoeveelheid fragmenten en attributen. Stuijfbergen:

“Telekids met Carlo en Irene heeft natuurlijk tv-geschiedenis geschreven. Wat voor mijn generatie ‘Stuif-es-in’ was, was in de jaren ’90 dit programma. Daar wilde je bij zijn, daar werd over gesproken. Kinderprogramma’s van nu hebben goed gekeken naar Telekids. Daarom is het terecht dat er een tentoonstelling over dit programma komt.”

De expositie

De leukste fragmenten en mooist bewaarde memorabilia worden gesteld en hoogtepunten als het eenzame begin van RTL in Luxemburg, het ontstaan van het duo, de bonte zaterdagochtend, de films, het droomhuwelijk, de Megadagen, de typetjes, de liedjes, Pittige Tijden, beelden achter de schermen, de Pittige Popconcerten, de afscheidsshow op 2 oktober 1999 en nog veel meer ziet u terug in de expositie.

Wij zullen op voorhand uw geheugen even opfrissen, waarbij u ongetwijfeld ‘Oh ja!’ roept. Wat dacht u van: De Vliegende Ouwe Taart, Meidengeheimen, Carlo’s Crisis  en typetjes als Mevrouw Zuurtje & Mevrouw Pruimpje en Giechel & Goochel.

Feest der herkenning

Kortom, deze expositie is, net als het museum zelf, een feest der herkenning. Meer weten over het Museum van de 20e Eeuw en de expositie? Kijk dan op www.museumhoorn.nl.