She Who Saw Beautiful Things

Van 4 juni tot 29 oktober 2023 presenteert ANOHNI, de associate artist van het Holland Festival, een multimediale tentoonstelling in Huis Willet-Holthuysen: She Who Saw Beautiful Things. Met deze kunstopstelling eert ANOHNI haar voormalige samenwerkingspartner dr. Julia Yasuda. Ook zijn er foto’s te zien die zijn gemaakt door dier inmiddels overleden echtgenote Erika Yasuda. Deze worden nu voor het eerst tentoongesteld.

Book 1 min

Over ANOHNI

ANOHNI is artist in residence tijdens deze editie van het Holland Festival, dat van 3 tot en met 26 juni plaatsvindt. Ze is geboren in Engeland en leeft en werkt in Amerika als muzikant, beeldend kunstenaar en theaterregisseur. In 1995 richtte ze de performancegroep The Johnsons op, waarmee ze optrad met symfonieorkesten in operahuizen over de hele wereld, zoals het Sydney Opera House, het Royal Opera House in Londen, het Teatro Real in Madrid en Carnegie Hall in New York. Werk van ANOHNI werd eerder getoond in de Nikolaj Kunsthal, Kunsthalle Bielefeld, The Hammer Museum, The Kitchen en Sikkema Jenkins Gallery in New York. Ze was co-facilitator van het kunstproject FUTURE FEMINISM, dat werd gepresenteerd in The Hole in New York in 2014 en onderdeel was van ANOHNI’s artistieke residentie in Aarhus, Europese Culturele Hoofdstad in 2017.

She Who Saw Beautiful Things – My Final Moments (Kabuki) © ANOHNI

Presentatie in Huis Willet-Holthuysen

De tentoonstelling She Who Saw Beautiful Things is te zien in het imposante Huis Willet-Holthuysen, onderdeel van het Amsterdam Museum, aan de Herengracht in Amsterdam. Het dubbele herenhuis heeft verschillende stijlkamers en een symmetrische Franse stijltuin, en herbergt tal van indrukwekkende historische voorwerpen. Deze presentatie maakt onderdeel uit van een reeks waarin Huis Willet-Holthuysen en haar collectie een relatie aangaan met andere verzamelingen van hedendaagse makers.

Huis Willet-Holthuysen © Fred Ernst

Omslagfoto: She Who Saw Beautiful Things © Erika Yasuda (1979-1983)

Bron: Amsterdam Museum

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

NL | EN