Scattered: Hidden Narratives through Archives

Deze tentoonstelling onderzoekt de interacties van beeldende kunstenaars uit Turkije die zich in Nederland vestigden met de Nederlandse kunstscene, een weinig bekend en ongedocumenteerd deel van de hedendaagse kunstgeschiedenis van Nederland.

Book 1 min

Scattered: Hidden Narratives Through Archives onthult de minder bekende en onbekende verhalen van artistieke uitingen, de kritische perspectieven achter de artistieke praktijken en tentoonstellingen buiten de Nederlandse mainstream kunstscene. Het richt zich op de participatie en representatie van kunstenaars, op basis van origineel materiaal uit zowel persoonlijke als institutionele archieven.

Scattered: Hidden Narratives Through Archives is onderdeel van het lopende onderzoeksproject The Impact of Contemporary Artists, who moved from Turkey, on the Dutch Art Ecosystem, geïnitieerd door Nesli Gül.

Met behulp van archiefmateriaal onderzoekt de tentoonstelling de verschuivende perspectieven van kunstenaars en hun connecties met hun eigen culturele erfgoed, hun representatie in de maatschappij met een steeds veranderend beleid, en de invloed van de Turkse diaspora op hun artistieke discours. Geselecteerde posters, catalogi, uitnodigingen, brochures, briefkaarten, boekjes, krantenknipsels, correspondentie met instellingen en kunstenaarsdocumentaires onthullen discussies over actuele onderwerpen als migratie en identiteitspolitiek.

Deze tentoonstelling is een reactie op artistieke representatie in de hedendaagse kunstgeschiedenis buiten de lokale context en beperkingen en draagt bij aan een beter begrip van de nalatenschap van diasporische kunstenaars uit Turkije en hun interacties met het Nederlandse kunstecosysteem.

Scattered Hidden Narratives through Archives opent op 2 maart en loopt tot 16 april 2023 bij Framer Framed aan de Oranje-Vrijstaatkade 71 in Amsterdam Oost.

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

NL | EN