Route 4kids in Uithoorn

Maak wandelen met je kinderen leuk met de RoutAbel app! Bezoek twee forten, bekijk filmpjes en beluister geluidsfragmenten die je 100 jaar terug in de tijd brengen.

Met het rondje Uithoorn van 8 km passeer je twee forten: Fort aan de Drecht (met pannekoekenrestaurant) en Fort bij Uithoorn.

Fort aan de Drecht

In het in 2000 geheel gerestaureerde Fort aan de Drecht zit onder andere het Pannenkoekenrestaurant, Magenta Projects, wijngenootschap Vinocerf, evenementenbureau Drechtfort en reclamestudio Rijk. Kom gerust eens kijken! Het Pannenkoekenfort is geopend op woensdag t/m vrijdag van 16.00 – 20.00 en zaterdag t/m zondag van 12.00 – 20.00. Wijngenootschap Vinocerf is elke zaterdagmiddag geopend van 14.30 tot 18.00 uur. Voor bezoek aan de andere organisaties is het handig van tevoren een afspraak te maken.

Fort Uithoorn

Fort bij Uithoorn, soms ook Fort bij Amstelhoek genoemd, heeft net als Fort bij Aalsmeer en Fort bij Nigtevecht hefkoepelgebouwen die nog intact zijn. De houten afscheidingen in de fortruimten zijn nog grotendeels aanwezig. Verder zijn de telegraafkamer, ontijzeringsinrichting voor drinkwater, keukenruimte en andere lokalen goed te bezichtigen. Ook de houten genieloods is bewaard gebleven.

Download de app

Filmpjes en geluiden brengen je 100 jaar terug in de tijd en laten je zien hoe het land onder water werd gezet. Onderweg attendeert de app je op bijzondere plekken en wetenswaardigheden. Download hier de app voor deze wandeling.

Bron: Stelling van Amsterdam