Rondleiding: Ride the wave

Vrouwen lijken op schilderijen in het museum een ondergeschikte rol te spelen, maar waren vaak juist de drijvende kracht aan wal. Meer weten? Sluit aan voor een rondleiding over het vrouwelijk perspectief op donderdag 18 mei om 11.00 of 13.00 uur.

Book 1 min

Op donderdag 18 mei is het International Day for Women in Maritime. Ter ere daarvan organiseert Het Scheepvaartmuseum een rondleiding over het vrouwelijk perspectief.

We kennen allemaal de verhalen van lange reizen op zee, visserij en zeemannen. Als je kijkt naar de collectie van Het Scheepvaartmuseum zie je niet het complete plaatje. Want waar vrouwen op veel schilderijen onzichtbaar zijn of een bijrol hebben, waren ze in werkelijkheid een drijvende kracht aan wal. Ze waren vindingrijk, creatief, ondernemend en soms queer.

Ga mee met de rondleiding en leer meer over de onzichtbare vrouwen van Het Scheepvaartmuseum. De rondleiding duurt een uur.

Lees meer over vrouwen bij de marine in het artikel vrouwelijke boegbeelden; vijf verhalen van vrouwen die bij de Koninklijke Marine werken of hebben gewerkt.

Bestel hier je tickets.

Bron: Scheepvaartmuseum

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

NL | EN