Rondleiding Obrechtsjoel

De Obrechtsjoel (ook wel de Raw Aron Schuster Synagoge genoemd) is de afgelopen jaren grondig gerestaureerd. Deze markante synagoge uit 1928 is een toonbeeld van de Joodse emancipatie in het Amsterdam van het Interbellum en de kroon op het werk van Joods architect Harry Elte. Bekijk de gerenoveerde sjoel tijdens een speciale rondleiding.

Book 1 min

Voor dit gebouw gebruikte Harry Elte een mengvorm van Amsterdamse School, het rationalisme van Berlage en het Internationaal Expressionisme van Frank Lloyd Wright. Tijdens deze rondleiding komt u meer te weten over de Joodse geschiedenis van Amsterdam, de architectuur van de jaren 1920, het werk van Harry Elte en leert u deze synagoge in al haar pracht van binnen en van buiten kennen.

Foto: Museum Het Schip

De rondleiding duurt ongeveer anderhalf uur. Onze gidsen nemen u mee langs de expressionistische gevels, de grote sjoelruimte met haar prachtige aankleding en natuurlijk het monumentale glas in lood van de firma Bogtman. Na afloop krijgt u een kopje koffie of thee en is er de mogelijkheid om na te praten.

De RAS synagoge heet u welkom en maakt het mogelijk deze parel te bezoeken. De organisatie en uitvoering van de rondleidingen zijn in handen van Museum Het Schip. Uit respect voor de gemeenschap wordt u gevraagd om bij binnenkomst een keppeltje te dragen. Deze worden verzorgd door de synagoge.

Foto Jigal Krant via Wikimedia Commons.

Bezoekersinformatie

Data: zondag 27 augustus, 29 oktober, 26 november en 17 december 2023
Tijden: 13:00 tot 14:30
Adres: Heinzestraat 3I, 1071 SK Amsterdam
Tickets: Koop tickets via de website van Museum Het Schip.

Let op: Vanwege de strenge beveiliging rond de synagoge bent u verplicht u te legitimeren bij binnenkomst. Vergeet dus niet een geldig legitimatiebewijs mee te nemen.

Bron: Museum Het Schip, Omslagfoto: Jigal Krant via Wikimedia Commons.

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

NL | EN