Romanovs in de ban van de ridders

Ruim 250 objecten uit de Europese middeleeuwse kunstcollectie en het Arsenaal van de Hermitage St.-Petersburg, voor het eerst samen in Nederland, vertellen over de middeleeuwen, met ridders en jonkvrouwen, hoofse liefde en toernooien, en de revival daarvan aan het hof van de tsaren. Met topstukken uit de collecties, zoals het fenomenale drieluik 'De aanbidding der wijzen' van Hugo van der Goes, een heuse 'Tuin der Lusten' uit de school van Jeroen Bosch en prachtige objecten van het middeleeuwse Limoges-email. En een complete ridderzaal met opgestelde originele harnassen, een steekspel te paard en een ridderslag. Voor kinderen is er de Grand Art Game, de #tour met Tim Hofman én een Lego-expositie.

Voor families en kinderen

Het avontuurlijke verhaal van Romanovs en Ridders is er voor het hele gezin! Van adembenemende kunst van bekende meesters als Hugo van der Goes tot een spannende speurtocht met hoorspel, voor kinderen vanaf 7 jaar.

Hoorspel en speurtocht Op drakentocht in de riddertijd

Je bent met een tijdmachine in de riddertijd beland. De enige manier om weer terug te keren, is zoveel mogelijk draken vinden! Bezoek een riddertoernooi en glip vermomd een kasteel binnen. Vind jij genoeg draken om weer terug naar de toekomst te reizen?

Op drakentocht in de riddertijd is een hoorspel met vragenvel door de tentoonstelling Romanovs in de ban van de ridders. Je ontvangt het vragenvel bij de kassa en het hoorspel is onderdeel van de gratis audioguide door de tentoonstelling. De afleveringen van het hoorspel kun je beluisteren op je smartphone. Houd je smartphone voor het stickertje met een draak en een nummer op de wand. Op drakentocht in de riddertijd is voor het hele gezin, in het bijzonder voor kinderen van 6 tot 12 jaar.

Beeld: Hermitage, Amsterdam

Winnende bouwwerken met LEGO

De winnende bouwwerken van de LEGO-wedstrijd zijn nu te bewonderen in de tentoonstelling Romanovs in de ban van de ridders. In totaal zijn twaalf winnende creaties te zien, waaronder het imposante bouwwerk White Lion’s Keep, met meer dan 65.000 steentjes, en het indrukwekkende sprookjeskasteel ‘Er was eens…’ met ruim 30 sprookjes. De bouwwerken hebben een ereplek in de tentoonstelling, uitkijkend over de grote Ridderzaal, en zijn onderdeel van Romanovs in de ban van de ridders.

Deze expositie is te bezoeken met een geldig entreebewijs voor de tentoonstelling Romanovs in de ban van de ridders of een Hermitage all-in ticket. Te zien t/m zondag 24 oktober.

Beeld: Hermitage Amsterdam. Foto: Eva Bloem

Omslagfoto: Hermitage Amsterdam, Sophie Kugel (Instagram).

Bron: Hermitage Amsterdam

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.