Rijksmuseum cursussen vanuit huis

De online cursussen gaan weer van start! Werken met aquarel, Werken met pastel en Tekenen zijn in het najaar vanuit huis te volgen.

Book 2 min

Werken met aquarel

Zelf aan de slag met aquarel, maar wel vanuit je eigen huis? Doe dan mee met de digitale cursus Werken met aquarel. Met voorwerpen uit je eigen huis en tuin maak je zelf een aquarel, waarbij je onder andere werkt aan een landschap en een portret.

Je oefent in 6 lessen met het materiaal, mengt kleuren, gaat werken in lagen en met contrasten. Altijd kijkend naar werken uit de collectie en onder leiding van een kunstenaar-docent ga je creatief aan de slag. Een online cursus door docenten van de Teekenschool die je stap voor stap meenemen in de opdrachten en je persoonlijk begeleiden.

De cursus is elke maandagavond vanaf 12 september óf elke woensdagavond vanaf 16 november van 19:30 – 21:30u vanuit huis te volgen. Zes lessen kosten € 135 per persoon, exclusief materialen. Kijk voor meer informatie en aanmelden op de website van het Rijksmuseum.

Twee naaiende vrouwen, Jac van Looij, 1865-1930. Collectie Rijksmuseum Amsterdam.

Werken met pastel

Zachte dromerige kleuren en heldere details…. pasteltekeningen voelen warm en zomers. Zelf ook creatief het zomerse gevoel opwekken? Doe dan mee met de digitale cursus Werken met pastel.

Je oefent in 6 lessen met het materiaal. Kijkend naar werken uit de collectie van het Rijksmuseum ontdek je hoe kleuren overvloeien, hoe contrasten werken en hoe je zachte of juist harde overgangen kunt maken. Samen met de andere deelnemers en de kunstenaar-docent ga je stap voor stap aan de slag met meerdere werken. Geheel digitaal en met gelegenheid om zoveel vragen te stellen als je maar wilt, maak je verschillende tekeningen, van eenvoudige voorwerpen uit je eigen huis, landschappen tot een zelfportret.

De cursus is elke maandagavond vanaf 7 november van 19.30-21.30 uur vanuit huis te volgen. Zes lessen kosten € 135 per persoon, exclusief materialen. Kijk voor meer informatie en aanmelden op de website van het Rijksmuseum.

Bosvijver, Siebe Johannes ten Cate, 1891. Collectie Rijksmuseum Amsterdam.

Tekenen

Wie een potlood kan vasthouden, kan tekenen! Dus voor iedereen die denkt ‘tekenen, dat is niet voor mij’, doe mee met digitale cursus Tekenen. In 6 lessen ontdek je de materialen: potloden, houtskool en inkt.

Samen met de kunstenaar-docent en de groep oefen je met arceren, verhoudingen en contrast. Geïnspireerd door kunstwerken uit het Rijksmuseum ontdek je het effect van harde en zachte potloden, hoe inkt reageert op water en hoe je met houtskool contrasten kunt maken. Je tekent eenvoudige stilleven-voorwerpen uit je eigen huis, maar ook portretten en landschappen. Geheel digitaal, stap voor stap en altijd met ruimte voor vragen, ga je voorwerpen die je thuis hebt natekenen.

De cursus is elke donderdagavond vanaf 15 september óf 10 november van 19:30 – 21:30u vanuit huis te volgen. Zes lessen kosten € 135 per persoon, exclusief materialen. Kijk voor meer informatie en aanmelden op de website van het Rijksmuseum.

Huizen en bomen op een dijk, school van Rembrandt van Rijn, ca. 1640-1650. Collectie Rijksmuseum Amsterdam.

Bron: Rijksmuseum Amsterdam.

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

NL | EN