Ridders van de molen, een ode aan het molenaarsambacht

In 2017 is het vak molenaar door UNESCO officieel erkend als immaterieel erfgoed. Molenaars van De Zaansche Molen houden het ambacht met liefde en doorzettingsvermogen in stand en staan zo in een eeuwenoude traditie. Hun kennis en deskundigheid is van onschatbare waarde. Om de molenaar te eren werd de fototentoonstelling ‘Ridders van de molen’ geopend in het Molenmuseum. Tegelijkertijd verscheen het gelijknamige fotoboek, gemaakt door de jonge fotograaf Jeroen Nieuwhuis van NEW DAY studio.

Op 28 september opende het nieuwe Molenmuseum haar deuren voor publiek. De eerste wisselexpositie in het museum, ‘Ridders van de molen: een ode aan het molenaarsambacht’, toont foto’s uit de serie ‘The miller’s craft’. Deze serie is gemaakt door fotograaf Jeroen Nieuwhuis en portretteert de molenaars van vereniging De Zaansche Molen en hun dagelijkse werkzaamheden. Voor deze serie won Nieuwhuis de zilveren prijs tijdens de uitreiking van de prestigieuze Prix de la Photographie Paris.

De prijswinnende foto’s zijn te zien in het nieuwe Molenmuseum op de Zaanse Schans. Het museum, de molens en de expositie zijn onderdeel van de experience ‘Wereld van Windmolens’.

Bron: De Zaansche Molen

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.