Proef het voorjaar in de Historische Tuin Aalsmeer

Op 2 juni opende de Historische Tuin haar deuren weer voor bezoekers. Van dinsdag tot en met zondag bent u weer van harte welkom met maximaal twee personen tegelijkertijd. Voorlopig worden er geen groepen ontvangen en zijn er geen rondleidingen of veilingen op de Tuin. Kom ontspannen op de Tuin en laat u verrassen door de schoonheid!

In ons levend museum treft u een overzicht aan van de Aalsmeerse tuinbouw vanaf circa 1700 tot ongeveer 1960. In historische volgorde vindt u de teelten van fruit, bomen en aardbeien. Vervolgens maakt u kennis met vormculturen, sierheesters, rozen, trek- heesters, buitenbloemen en perkgoed. Tenslotte ziet u hoe de teelt van snijbloemen en potplanten in bakken en kassen ooit is begonnen. Uiteraard vindt u op de Historische Tuin ook een groot aantal opstallen (bouwwerken) die de Aalsmeerse kwekers in vroeger tijden gebruikten.

Dahlia’s. Foto: Historische Tuin Aalsmeer.

Dahlia’s

Wordt u ook zo gelukkig van Dahlia’s? Dat komt dan goed uit. In de bloemenschuur liggen in houten kratjes tientallen Dahliaknollen op u te wachten. Voor ’n habbekrats tovert u uw tuin om in een prachtig kleurrijk decor.

Het Tuinhuis aan het water. Foto: Historische Tuin Aalsmeer.

Een veilig bezoek

De Historische Tuin doet er alles aan om uw veiligheid en die van onze vrijwilligers te waarborgen. Zo zijn er allerhande regels opgesteld en maatregelen getroffen, die vanuit de overheid en het RIVM zijn opgesteld. In een interview met Leo Bertoen met Aalsmeer Vandaag kunt u lezen hoe de tuin zich de afgelopen tijd voorbereid heeft op de terugkeer van het publiek.

Beleef de Aalsmeerse tuinbouwgeschiedenis op de Historische Tuin, een oase van rust in de drukke Randstad! De tuin is medio april tot en met oktober van dinsdag t/m zondag geopend van 10.00 – 16.30 uur. Kijk voor meer informatie over openingstijden en toegangsprijzen op de website van de Historische Tuin Aalsmeer.