Postertentoonstelling ‘Ooggetuigen’

In de postertentoonstelling ‘Ooggetuigen’ herdenken leerlingen van de International Primary School en het A. Roland Holst College 75 jaar vrijheid en brengen het verhaal van de lokale oorlogsgeschiedenis tot leven. De expositie is tot en met 9 mei op 25 plekken in Hilversum te zien.

Jongeren geven nieuwe kijk op Hilversum in oorlogstijd

Op 19 april start in Hilversum de postertentoonstelling Ooggetuigen waarin kinderen en jongeren 75 jaar vrijheid herdenken en het verhaal van de lokale oorlogsgeschiedenis tot leven brengen. ‘Het is belangrijk dat jongeren zich leren verhouden tot de lokale oorlogsgeschiedenis’, aldus Stef van Breugel, directeur van Museum Hilversum. ‘Opdat zij zich meer bewust worden van onze geschiedenis en de vrijheid waarin we leven.’

Kinderen van de International Primary School en jongeren van het A. Roland Holst College gingen aan de slag met Hilversumse verhalen en brachten met bijna 50 foto’s de geschiedenis tot leven. ‘Het unieke aan dit project is dat kinderen en jongeren worden betrokken bij de lokale geschiedenis, hun geschiedenis. Ze komen tot nieuwe inzichten en er ontstaat nieuw beeld´, aldus begeleider Ahmet Polat. ´Zo dachten enkele leerlingen dat ze niet mee konden doen met de re-enactments, omdat alleen mannen in het verzet zaten. Maar ook voor hen werden de verhalen van de oorlog relevant, gezien de vele verhalen in Hilversum over vrouwen die verzet hebben gepleegd.’ Naast het verzet komen ook onderwerpen als de hongerwinter, het gedwongen vertrek van de Joodse bevolking en de voedseldropping aan bod.

De expositie is tot en met 9 mei op 25 plekken in Hilversum te zien.

Bron: Museum Hilversum

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.