Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

Podwalk Vrouwen in Verzet

01-03-2024 - 31-12-2024

Frédérique Donker en Anna Huizing lieten zich inspireren door de tentoonstelling Vrouwen in Verzet in het Noord-Hollands Archief en maakten een podwalk over Haarlemse verzetsvrouwen. Loop nu de stadswandeling met audiotour!

Frédérique Donker en Anna Huizing lieten zich inspireren door de vrouwen in het verzet en hebben een ‘podwalk’ gemaakt over Haarlemse verzetsvrouwen: een stadswandeling met bijbehorende audiotour! Samen met acht jongeren verdiepten ze zich in de verhalen van verzetsvrouwen in Haarlem tijdens de Tweede Wereldoorlog. Amber, Annabel, Emma, Idrissa, Jayda, Jip, Nora en Philip nemen je in deze theatrale audiotour mee langs historisch waardevolle plekken in de stad, waar ze deze onderbelichte verhalen tot leven laten komen. Van het redden van Joodse kinderen tot het zorgen voor onderduikers, van koerierswerk tot vervalsen, van illegale kranten maken en verspreiden tot spionage en van sabotage tot liquidaties. Vrouwen waren belangrijke schakels in de infrastructuur van het verzet.

Podwalk Vrouwen in Verzet. Beeld: Noord-Hollands Archief.

In deze podwalk gaan Frédérique en Anna in op de vragen: Wat betekent verzet (anno nu)? Welke rol speelden vrouwen in het verzet en waarom kreeg dit weinig aandacht? Wat hebben vrouwen in die tijd betekend voor Haarlem? Op 4 mei 2023 werd de podwalk Vrouwen in Verzet gepresenteerd in het kader van Theater Na de Dam en de Nationale Dodenherdenking. Vanaf nu kun je de audiotour zelfstandig lopen via de website Vrouwen in Verzet.

Bron: Noord-Hollands Archief

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.