Oudhollandse kermis

Het is al het hele jaar feest in het jarige Zuiderzeemuseum, maar als de Oudhollandse kermis neerstrijkt in het buitenmuseum, dan gaat het dak eraf! Geniet van 14 tot en met 29 oktober van de verschillende, gratis kermisattracties uit de jaren ’20. Gooi je haar los in de zwanenzweefmolen, ga hoog, hoger, hoogst op een luchtschommel of draai vrolijk rondjes in de ouderwetse carrousel. Wil jij weten wat de toekomst brengt? Bezoek dan de waarzegster in haar wagon. Of meet, na het verorberen van een suikerspin, je kracht bij de kop van Jut!

Book 1 min

Spelletjescafé Hoorn

Houd jij van spelletjes spelen en heb je een winnaarsmentaliteit? In koffiehuis Hoorn staan diverse bordspellen van vroeger in maxiformaat opgesteld voor het hele gezin. Ga de strijd aan met elkaar tijdens het mens erger je niet spel, vier op een rij, domino, memory en vele andere spellen. Ook het bekende West-Friese Keezenspel is te spelen.

Poppenkastvoorstellingen

Woon op de zaterdagen ook een van de poppenkastvoorstellingen bij van de bekende poppenspeler Egon Adel van de Poppenkast op de Dam. Geniet om 12.30, 14.00 en 15.30 uur van het traditionele verhaal over Jan Klaassen en Katrijn.

Praktische informatie

De Oudhollandse kermis is dagelijks open van 10.00 tot 17.00 uur. Op 21 en 28 oktober ook van 18.00 tot 21.00 uur, tijdens Avond in het buitenmuseum. De kermisattracties zijn voor alle museumbezoekers gratis toegankelijk. Boek nu je tickets online!

Bron: Zuiderzeemuseum

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

NL | EN