Optreden Jeroen Zijlstra in Dirkshorn

Cultureel Dirkshorn organiseert een grote diversiteit aan activiteiten in de Protestantse Kerk in Dirkshorn. 22 februari zal muzikant én voormalig Noordzeevisser Jeroen Zijlstra optreden in de sfeervolle kerk.

Cultureel Dirkshorn organiseert een grote diversiteit aan activiteiten in de sfeervolle Protestantse Kerk in Dirkshorn. Jaarlijks wordt een gevarieerd programma samengesteld van luchtige blijspelen tot drama en van klassiek tot moderne meezingers. De artiesten hebben op het podium direct contact met het publiek en het gebouw wordt geroemd vanwege haar geweldige akoestiek. Op 22 februari zal Jeroen Zijlstra optreden.

Als voormalig Noordzeevisser blijft Jeroen Zijlstra ook als improviserend musicus (piano, toetsen en gitaar, immer in gezelschap van zijn vertrouwde jazztrompet) scherp aan de wind varen, spelenderwijs koersend op zijn innerlijke kompas. Jeroen Zijlstra is onder meer bekend van het lied Durgerdam slaapt, waarvoor hij de Annie M.G. Schmidtprijs won. Voor zijn gehele oeuvre ontving hij in 2014 de Dirk Witte Prijs. Jeroen Zijlstra ging terug naar waar het ooit allemaal mee begon. Zijn nieuwe teksten zijn geënt op eigen jazzgerelateerde liederen met daarin een ouderwets grote ruimte voor improvisatie. Komt het horen, komt het zien!

Tekst: Cultureel Dirkshorn

 

Praktisch

Datum: zaterdag 22 februari
Aanvang:
20 uur
Locatie:
Protestantse kerk te Dirkshorn. Raadhuisstraat 80, 1746 BJ Dirkshorn
Toegang: 
12,50 euro

Zie voor meer informatie en andere activiteiten de website van Cultureel Dirkshorn.