Open Tuinen Dagen: kunst in de Grachtentuin

Méér dan dertig grachtentuinen zijn 14, 15 en 16 juni te bezichtigen tijdens de Amsterdamse Open Tuinen Dagen. Het thema van 2019 is 'Kunst in de Grachtentuin'.

De tuinen achter de statige huizen van de Amsterdamse grachtengordel vormen een oase in de drukte van de binnenstad. In de zomer vertoefden de bewoners vaak op hun buitenplaats, maar in de winter bleven ze in de stad en moest er ook wat in de tuin te zien zijn. Veel tuinen bevatten dus ook kunst. Tijdens de komende Open Tuinen Dagen 2019 is drie eeuwen tuinkunst te zien: van 18e-eeuwse beelden tot hedendaagse kunst.

De tuin van de Burgemeesterswoning aan de Herengracht 502. Foto door Tom Elst, via Museum Van Loon.

Praktisch

Op de dag zelf zijn voor € 20,- kaarten te koop bij verschillende startadressen, zoals Keizersgracht 177 (Amnesty International), Herengracht 177 (Cromhouthuis), Keizersgracht 672 (Museum Van Loon) en Herengracht 605 (Museum Willet-Holthuysen). Een deel van de opbrengst komt ten goede aan het Grachtentuinen Fonds.

In het entreebewijs staan alle adressen met een korte beschrijving.
Het ticket is 3 dagen geldig, van 14 t/m 16 juni 2019.

Startadressen:
Amnesty International, Keizersgracht 177
Cromhouthuis, Herengracht 368
Museum Van Loon, Keizersgracht 672
Museum Willet-Holthuysen, Herengracht 605

Met uw stadspas krijgt u gratis toegang tot de Open Tuinen Dagen. De pas kan tijdens het Open Tuinen Dagen weekend gescand worden bij Museum Van Loon, waarna men een passe-partout ontvangt. Deze actie geldt alleen voor de stadspas met een groene stip.

Een gedeelte van de opbrengst van de Open Tuinen Dagen komt ten goede aan het Grachtentuinen Fonds.

N.B.
De particuliere tuinen zijn veelal alleen te bereiken via het huis. De bezoekers lopen daar ‘als gast’ doorheen. Vanwege de kwetsbaarheid van de huizen en tuinen zijn honden, kinderwagens en rolkoffers niet toegestaan. De tuinen zijn vanwege stoepen en trappen helaas niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers.