Open Monumentendag

Dit jaar openen hopelijk weer heel veel monumenten fysiek hun deuren op 11 en 12 september, tijdens de jaarlijkse Open Monumentendag. Tot die tijd zijn er gelukkig veel andere manieren om de prachtige monumenten van Nederland te bezoeken.

De BankGiro Loterij Open Monumentendag vindt elk jaar plaats in het tweede weekend van september. De 35e editie vindt plaats op 11 en 12 september 2021. Zo’n 5.000 monumenten door heel Nederland openen hun deuren, voor ruim 1 miljoen bezoekers. Voor jong en oud, van muziek tot rondleidingen. Er is altijd wat te doen.

Het landelijke thema van deze 35e editie is inclusie. Onder de slogan ‘Mijn monument is jouw monument’ wil de organisatie samen met de meer dan 300 lokale comités een zo breed mogelijk publiek kennis laten maken met het bijzondere Nederlands cultureel erfgoed.

Foto: Open Monumentendag.

Special: Open Monumenten Buurtzondagen Amsterdam

Tijdens de 35e Open Monumentendag Amsterdam, op 11 en 12 september, staan de ‘Buiten Buurten’ van de stad centraal. Een eeuw geleden werden 5 buurgemeentes ingelijfd bij Amsterdam: Sloten, Ransdorp, Nieuwendam, Buiksloot en Watergraafsmeer en daarbij ook delen van Nieuwer-Amstel en Ouder-Amstel. De stad werd in één klap vier keer zo groot.

Om te vieren dat deze gemeenten 100 jaar samenzijn komen er voorafgaand aan Openmonumentendag Amsterdam in september vier kleine edities – Openmonumentendag Buurtroutes. In mei kan iedereen alvast kennismaken met de (oude) buurgemeente: Nieuwer-Amstel. Op dit moment zijn de monumenten helaas nog niet toegankelijk, maar de fiets- en wandelroutes zijn een leuke en mooie manier om de buurgemeentes te leren kennen. Voor meer informatie over de special ‘Buiten Buurten’, ga naar de website.

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.