Open Joodse Huizen – Huizen van Verzet

Op 3 en 4 mei 2021 vindt het herdenkingsprogramma Open Joodse Huizen - Huizen van Verzet plaats. In het hele land komen vertellers, bewoners en nazaten samen in huizen waar joodse plaatsgenoten voor, tijdens en na de Tweede Wereldoorlog woonden en werkten. Editie 2021 is volledig digitaal.

Open Joodse Huizen | Huizen van Verzet is een jaarlijks terugkerend programma van sprekende herdenkingen. Vertellers, bezoekers en bewoners delen verhalen in huizen waar mensen woonden en werkten tijdens en vlak na de Tweede Wereldoorlog. Tijdens Open Joodse Huizen komt de geschiedenis tot leven. Directe getuigen, nazaten en kenners vertellen verhalen over vervolging, verzet en bevrijding aan de hand van foto’s, films, dagboekfragmenten, gedichten, literatuur en muziek. Iedereen is welkom om te luisteren, mee te praten en te herdenken.

Dit jaar vindt Open Joodse Huizen online plaats. Op 3 en 4 mei 2021 worden er op 13 adressen livestreams uitgezonden. Het programma vindt u hier.

De livestreams kunnen bekeken worden via de Facebook pagina van het Joods Cultureel Kwartier en de website van Open Joodse Huizen | Huizen van Verzet.

Praktisch

Locatie: online
Toegang: gratis
Datum: maandag 3 en dinsdag 4 mei 2021
Tijd: 10:00-17:00 uur
Taal: Nederlands