Ontdek Velsen

Op zondag 12 september organiseert Citymarketing Velsen | .IJmuiden een nieuw evenement dat de parels van onze gemeente met elkaar verbindt. Culturele instellingen, maatschappelijke organisaties en bedrijven laten tijdens Ontdek Velsen zien wat wij in tijden van corona grotendeels hebben moeten missen.

‘Door de coronamaatregelen is het nog steeds onduidelijk hoe de rest van het jaar er precies uit gaat zien’, zegt citymarketeer en initiatiefnemer Friso Huizinga. ‘Wij willen graag perspectief bieden en organiseren daarom aan het einde van de zomer een nieuw evenement voor bewoners en bezoekers van de gemeente Velsen. Het doel is om deze groepen te laten (her)ontdekken wat onze veelzijdige gemeente allemaal te bieden heeft. Maatregelen of niet, dit kan ook coronaproof.’

Bewoners en bezoekers kunnen op de fiets of lopend een rondje langs de parels van Velsen maken. Van de schouwburg tot de horeca en van de musea tot de maakindustrie. Deelname is gratis. Ontdek Velsen vormt tevens de start van het culturele seizoen en valt samen met de Open Monumentendag 2021 en de Pierloop Velsen. Het doel is dat minstens 30 locaties een unieke, eenmalige activiteit aanbieden. De deelnemers hebben dan echt iets te kiezen.

Om te voorkomen dat het op sommige plekken te druk wordt, is vooraf aanmelden verplicht. Dat kan vanaf 1 augustus via www.ijmuiden.nl/ontdekvelsen. De ontdekkingstocht door Velsen begint om 10.00 uur. Organisaties die mee willen doen en zich nog niet hebben aangemeld kunnen een mail sturen naar info@ijmuiden.nl.

Ontdek de omgeving van Velsen en IJmuiden per fiets. Foto: Citymarketing Velsen | .IJmuiden.

Fietsknoopuntennetwerk

Door de gemeente Velsen lopen vele toeristische fietsroutes die het hele jaar ‘open’ zijn. Ze zijn zeer divers en verschillen in lengte zodat er voor elke fietser een route op maat te vinden is. Velsen maakt ook deel uit van het fietsknooppuntennetwerk. Een fietsknooppuntennetwerk is een netwerk van verschillende fietsroutes die via knooppunten (meestal kruispunten van fietspaden) met elkaar verbonden zijn. Je kunt eenvoudig een eigen fietstocht samenstellen door van knooppunt naar knooppunt een route te plannen.

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.