Online lezing: Weids!

Om het wachten op de openingsdatum van het Stedelijk Museum Alkmaar iets te verzachten, geven Diederik Aten en Ingrid Oud van het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier op donderdag 3 juni een lezing over het Noord-Hollands landschap door de eeuwen heen, verbeeld door kunstenaars

Het eindeloze Noord-Hollandse landschap heeft kunstenaars van alle tijden geïnspireerd. Dat is te zien tijdens de tentoonstelling WEIDS! in Stedelijk Museum Alkmaar. Het Alkmaars Historisch Café presenteert op donderdag 3 juni 2021 een online lezing rond het thema van de tentoonstelling. Diederik Aten en Ingrid Oud van het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier laten aan de hand van veel beeldmateriaal zien hoe het vlakke polderland door de eeuwen heen is verbeeld.

De tentoonstelling Weids! is een samenwerking tussen Stedelijk Museum Alkmaar en het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, dat een omvangrijke kunstcollectie bezit. Op de tentoonstelling zijn veel kunstwerken uit die rijke collectie van het hoogheemraadschap voor het eerst voor het publiek te zien. Samen vormen de twee collecties een verrassende combinatie van oude en moderne kunst.

Want van zeventiende-eeuwse meesters tot de schilders van de Bergense School: allemaal hebben ze de karakteristieke elementen van het Noord-Hollandse landschap verbeeld. Ze schilderden kustdorpjes, het open uitzicht over de polders, de koeien in de weilanden, en altijd het water en de molens, gemalen, dijken en sluizen die het water moesten bedwingen.

De lezing van donderdag 3 juni is vanaf 19:30 uur online via Zoom bij te wonen. De presentatie duurt ongeveer drie kwartier. Daarna is gelegenheid tot het stellen van vragen. Tickets kosten € 4,50 en zijn alleen online te bestellen via de website van Bibliotheek Kennemerwaard. Na aankoop krijgt u op de dag van de lezing via uw mailadres een link naar de bijeenkomst.

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.