Online bakcursus: Brood in de Oudheid

In deze historische bakcursus leer je over broodsoorten, ingrediënten, smaken, baktechnieken, bakkers, bakkerijen en eetgewoonten in de oudheid.

In de historische bakcursus Brood in de Oudheid leer je over broodsoorten, ingrediënten, smaken, baktechnieken, bakkers, bakkerijen en eetgewoonten in de oudheid. De lesstof in de cursus vertelt over de geschiedenis van brood in de Romeinse tijd aan de hand van artikelen, archeologische vondsten, historisch beeldmateriaal, tekstbronnen, recepten en (bak)video’s. Er is veel aandacht voor Romeinse broodtypen en je leert zelf Romeinse broden bakken. De cursus biedt uiteraard ook informatie, tips en video’s over het bakken van een goed brood.

In vier hoofdstukken, die samen bestaan uit 23 gevarieerde lessen, doorloop je de cursus. Stap voor stap en in je eigen tempo. De cursus kost € 45 per persoon. Bovendien krijg je het digitale Historisch Bakboek t.w.v. € 9,95 gratis bij de cursus.

Na aanmelding krijg je toegang tot het online platform van eet!verleden Academie. Ook kun je andere content gratis bekijken. Meld je via deze link aan voor de online cursus.

Bron: Romeinen.nl