NMF Kamermuziekfestival op bijzondere locaties

In het weekend van 6 tot 8 oktober opent Natuurmonumenten de deuren van cultureel erfgoed voor het NMF Kamermuziekfestival. Op zeventien bijzondere locaties kunnen bezoekers genieten van kleinschalige optredens met unieke muziekinstrumenten. Beleef jazz op een jachtslot, Mozart in een fort of blazers in het bos.

Book 2 min

Natuurmonumenten en het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds (NMF) organiseren het festival dit najaar voor de vierde keer. Drie dagen lang brengen 135 bekende musici en jonge natuurtalenten cultureel erfgoed door heel Nederland tot leven. Geïnspireerd door de natuur, de locatie of het instrument dat zij bespelen. In totaal zijn er ruim zestig optredens. In Noord-Holland vormen onder meer Fort Uitermeer en Buitenplaats Beeckestijn het decor voor optredens.

Boswachters van Natuurmonumenten vertellen ter plaatse over de unieke gebouwen en het omringende landschap, terwijl de muziek het verhaal vertelt van de soms eeuwenoude instrumenten. Veel deelnemende musici, onder wie Nino Gvetadze en Merel Vercammen, bespelen een instrument dat zij in bruikleen hebben van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds (NMF). Zoals een zeventiende-eeuwse Stradivarius, een speciaal gebouwde fortepiano en een altfluit met open-kleppensysteem.

Nationaal Muziekinstrumenten Fonds

Het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds beheert een collectie waardevolle muziekinstrumenten en geeft deze in bruikleen aan ruim 400 professionele musici en muziekstudenten. “Een instrument dat uitdaagt en inspireert is voor musici onmisbaar voor een succesvolle muziekstudie en -carrière. Daarnaast zorgt het NMF dat belangrijke instrumenten als cultureel erfgoed behouden blijven voor ons land,” zegt Manon Veenendaal, directeur van het NMF: “Ik ben er dan ook trots op dat wij samen met Natuurmonumenten zulke mooie concerten organiseren. De historische locaties zijn bij de kamermuziekconcerten voor zowel de musicus als de luisteraar van enorme toegevoegde waarde.”

Natuurmonumenten beschermt natuur en erfgoed

Natuurmonumenten beheert naast 112.000 hectare natuurgebied ook ruim 3.100 cultuurhistorische bouwwerken. “Wij beschermen niet alleen natuur, maar ook het bijbehorende cultureel erfgoed. Dat kunnen wij dankzij onze achterban van 900.00 natuurliefhebbers,” zegt Pim van der Feltz, directeur Natuurmonumenten. “Door samen te werken met het NMF is ons erfgoed op bijzondere wijze te beleven. Zo hopen we de liefde voor cultureel erfgoed samen door te geven.”

In totaal zijn zo’n 3500 kaartjes beschikbaar voor het Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten. Voor het volledige programma in de provincie Noord-Holland en het reserveren van kaarten, zie de website van Natuurmonumenten.

Bron: Natuurmonumenten

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

NL | EN