Nazomer wandeling door het Oude Huizen

Op zaterdag 23 september kan er onder leiding van een ervaren gids gewandeld worden door het Oude Huizen. De wandeling start bij het Huizer Museum aan de Achterbaan 82 te Huizen om 14.00 uur. Kosten € 7,-- per persoon aan de balie van het museum te voldoen. Aanmelden via de website mag, maar hoeft niet.

Book 1 min

U, als wandelaar, zult versteld staan wat de gids allemaal kan vertellen over het oude Huizen. Van oorsprong een boerendorp waarbij de visserij altijd een grote rol heeft gespeeld. Uw gids weet er alles over te vertellen. Onder weg wordt u gewezen op allerlei bijzonderheden, waar vaak zomaar aan voorbij wordt gegaan. Op de route staan veel boerderijen waarvan een aantal een bijzondere gevel heeft, karakteristieke woonhuizen, de plaats van de Huizer Molen, de Huizer molen op schaal, werkplaatsen, visserswoningen, de 1e smederij en nog veel meer. Tevens zal de rondleider u verrassen met anekdotes en dorpsverhalen.

De wandeling duurt ongeveer 1,5 uur en eindigt bij het museum. Na de wandeling kunt u in het museum even uitrusten en wellicht heeft u nog tijd voor een bezoekje aan het museum zelf.

Bron: Huizer Museum

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

NL | EN