Nacht van de Geschiedenis: (On)gezien Werk

Waarom hangen er meer mannelijke dan vrouwelijke schilders in het Rijksmuseum? En hoe worden arbeidende mensen met een beperking verbeeld in prentkunst? Tijdens de Nacht van de Geschiedenis op 30 oktober richt het Rijksmuseum de spotlights op het thema (On)gezien Werk.

Ook kijken we of we meer te weten kunnen komen over anonieme ambachtslieden uit de Middeleeuwen. En waar zien we de sporen van gedwongen arbeid in de vorm van slavernij terug? Deze Nacht staat de collectie van het Rijksmuseum centraal en kan je op zaal met conservatoren, onderzoekers, schrijvers, muzikanten en vele andere experts persoonlijk in gesprek gaan.

Locaties en thema’s

Op deze Nacht van de Geschiedenis wordt er overal gewerkt! Per locatie of eeuw komt een subthema aan bod: van arbeidsmigratie op de vroege en late 20ste eeuw, werken met een beperking in de Bibliotheek tot genderverhoudingen op de 17de eeuwse werkvloer.

Maand van de geschiedenis

De Nacht van de Geschiedenis is de afsluiting van de Maand van de Geschiedenis, die elk jaar in oktober wordt georganiseerd door het Nederlands Openluchtmuseum. Dit jaar vindt de 17de editie van de Maand van de Geschiedenis fysiek én online plaats. Met jaarlijks honderden deelnemende instellingen is de Maand van de Geschiedenis uitgegroeid tot het grootste historische evenement van Nederland.

Bron: Rijksmuseum

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.