Miss Universe in Verwey Museum Haarlem

Tot 28 maart toont Verwey Museum Haarlem het werk van de jonge, Haarlemse kunstenaar Fela Walvisch. De expositie Miss Universe toont haar meest recente werk.

Book 1 min

Fela Walvisch (Haarlem, 1999) studeerde afgelopen zomer af aan de Willem de Kooning Academy met het project Meet me in the Restroom, waar ze het vrouwentoilet onderzocht als veilige haven binnen het nachtleven. Vrouwenrechten, feminisme en de geschiedenis van dien zijn belangrijke onderwerpen binnen al haar projecten. Met snelle kwaststreken, felle kleuren en een dosis humor onderzoekt en uit Fela Walvisch wat het voor haar betekent vrouw te zijn.

Suit, Fela Walvisch.

023 HAARlem

Culturele instellingen in Haarlem hebben 2023 uitgeroepen tot het HAARlemse jaar van de Vrouw. De helft van de wereldbewoners is vrouw. Toch is de vrouw in de kunsten nog te vaak onderbelicht. Waar zijn de vrouwelijke schilders uit de Gouden Eeuw? Waar zijn de vrouwelijke dirigenten, componisten, fotografen? Ze zijn er wel maar toch is hun rol vaak onderbelicht ten opzichte van hun mannelijke collega’s. Daarom zullen culturele instellingen in Haarlem de vrouw dit jaar centraal stellen in hun exposities, concerten en voorstellingen.

Untitled, Fela Walvisch.

Bron: Verwey Museum Haarlem

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

NL | EN