Midzomer Mokum Ambachtenworkshops

Van 4 juli t/m 16 augustus organiseert Museum Het Schip in samenwerking met de gemeente Amsterdam de gratis Midzomer Mokum Ambachtenworkshops. Van dinsdag tot en met zondag kunnen kinderen van 4 t/m 10 jaar om 11.00 uur en om 14.00 uur aan de slag met Amsterdamse School-ambachten zoals lino snijden, boekbinden, tekenen en mozaïeken.

De architecten, kunstenaars en ambachtslui van de Amsterdamse School maakten van ieder voorwerp of gebouw een echt kunstwerk. Ze versierden hun gebouwen met bakstenen en tegels, ontwierpen prachtige posters en illustreerden boeken. Na een korte, aangepaste rondleiding door de prachtige tentoonstelling Bruno Taut: de fantasie voorbij gaan de kinderen bij de workshops zelf aan de slag met de oude technieken van deze kunstenaars. Zo kunnen ze hun eigen kaarten drukken, een prachtig gebouw metselen, een fantasievolle tegel maken of een interieur ontwerpen. Iedere dag zijn er andere workshops.

De Midzomer Mokum Ambachtenworkshops zijn helemaal gratis. De enige voorwaarde is dat kinderen zich vooraf laten aanmelden via deze link.

Voor meer informatie over de workshops en het rooster kun je terecht op de website van Museum Het Schip.