Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

Middeleeuws Kampement

27-07-2024 - 28-07-2024

Kom 27 en 28 juli naar het Middeleeuws Kampement bij Kasteel Radboud. De Hanzecompagnie slaat dit weekend zijn tenten op bij Kasteel Radboud en gaat aan de slag met oude ambachten zoals borduren, boekbinden en touwslaan. De ambachtslieden vertellen graag over hun werk en laten je alles zien. Verder maak je kennis met de pestdokter en kun je luisteren naar de verhalen van de boogschutter!

Praktische informatie

Startdatum: 27 juli 2024
Einddatum: 28 juli 2024
Starttijd: 11:00
Eindtijd: 17:00

Let op: Het Middeleeuws Kampement is buiten op het plein en vrij toegankelijk. Wil je ook naar het museum, dan raden we je aan je tickets vooraf online te boeken. Bestel hier je tickets.

Beeld: Kasteel Radboud

Meer over de Hanzecompagnie

De Hanzecompagnie is een vaste bezoeker van Kasteel Radboud. De naam heeft een middeleeuwse achtergrond: Hanze was een verbond van steden, opgericht door de middeleeuwse kooplieden. Dankzij de samenwerking konden de steden goed handel drijven en belangen en handelswaar verdedigen, desnoods gewapend. De Hanzesteden waren rijk genoeg om ridders en soldaten in te huren. Een van de Hanzesteden is Kampen, de thuisbasis van de Hanzecompagnie. Met deze naam zijn zowel de ambachten als de ridders vertegenwoordigd.

Bron: Kasteel Radboud

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.