Meepoetsen aan de collectie van het Westfries Museum

Van zaterdag 16 februari t/m zondag 3 maart kan iedereen meehelpen met het inspecteren en schoonmaken van de eeuwenoude voorwerpen van het Westfries Museum.

Lees volgende activiteit

Het Westfries Museum is een museum van de Gouden Eeuw. In het museum werkt Alice. Zij is conservator en het is haar taak om alle mooi spullen van het museum netjes te bewaren. Dat lijkt makkelijk, maar dat is het niet! De schoonmaakactie is een voorjaarsvakantieactiviteit voor jong en oud.

Samen aan de slag

Samen met de instructies van Alice ga je in het museum aan de slag om de voorwerpen te inspecteren, mooi schoon te maken en de zilvervisjes, motten en houtworm te bestrijden. Ondertussen kom je van alles aan de weet over het werken in een museum. Wat moet een echte conservator allemaal weten? Mag je overal zomaar aanzitten en wat mag je wel en wat niet zelf schoonmaken? Hoe maak je een schilderij weer mooi al het beschadigd is? Waar gebruik je spuug voor? Alice heeft het allemaal opgeschreven.

Foto: Westfries Museum

Meedoen?

Je kunt de familieactiviteit in de vakantie meedoen op dinsdag t/m vrijdan van 11.00 uur tot 17.00 uur. In de weekenden van 13.00 uur tot 17.00 uur. Vraag er naar bij de kassa. Jongeren tot 18 jaar mogen het museum gratis in.

www.wfm.nl

 

Written by:

Other posts by

Oneindig Noord-Holland maakt verborgen verhalen zichtbaar samen met:

Bekijk het gehele partneroverzicht