Mediacollege: De stem van de straat

Of we er nu verstand van hebben of niet: wij Nederlanders hebben bijna overal een mening over. En Roel Maalderink, de meester van het straatinterview, laat ons graag aan het woord. In dit mediacollege vertelt de maker van de satirische serie Voxpop (voor het AD) over zijn visie op de voxpop en hoe het de afgelopen decennia een belangrijke positie in de (nieuws)media verwierf.

Of ze er nu verstand van hebben of niet: Nederlanders hebben bijna overal een mening over. En de gemiddelde verslaggever laat ze graag aan het woord. Op zoek naar het (onderbuik)gevoel van de samenleving.

Roel Maalderink is de meester van het straatinterview. Als maker van de satirische serie Voxpop voor het AD en zijn eigen social media kanalen, steekt hij de draak met dit journalistieke fenomeen. In dit Mediacollege vertelt Roel over zijn visie op de voxpop en hoe het de afgelopen decennia een belangrijke positie in de (nieuws)media verwierf. Uiteraard illustreert hij zijn betoog met beelden uit het archief van Beeld en Geluid.

Het Mediacollege vindt plaats op v€15 of €10 met Museumkaart, CJP-pas of VriendenLoterij VIP-KAART. Tickets zijn via deze link te koop.

Over het Mediacollege

Tijdens de Beeld en Geluid Mediacolleges staan uiteenlopende mediamakers en deskundigen stil bij de wijze waarop we leven in media: hoe media ons beïnvloeden en hoe zij onderdeel zijn van ons dagelijks leven. Beeld en Geluid is hét instituut voor media met vestigingen in Hilversum en Den Haag en herbergt de grootste mediacollectie van Nederland.

Bekijk hier alle mediacolleges van Beeld en Geluid.

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.