Matthäus-Passion in de Grote Kerk Naarden

Al sinds 1922 voert de Nederlanse Bachvereniging Bachs Matthäus-Passion uit in Grote Kerk Naarden; dit jaar onder leiding van gastdirigent Masato Suzuki van het Bach Collegium Japan.

Book 1 min

Bachs Matthäus-Passion maakt sinds jaar en dag veel emoties los bij luisteraars. Het mag beschouwd worden als een hoogtepunt in Bachs oeuvre en zelfs van de hele muziekgeschiedenis. Aan de cellist Pablo Casals werd eens gevraagd of hij het ermee eens was dat de Matthäus-Passion het grootste werk is uit de muziekgeschiedenis. Zijn antwoord: “Daar ben ik het duizend keer mee eens.”

En zo zijn er vele belangrijke musici die Bachs magnum opus beschouwen als een onbetwist hoogtepunt. Al een aantal jaren leidt Masato Suzuki het Bach Collegium Japan. Als dirigent, klavecinist, organist én componist is hij nog veelzijdiger dan zijn vader Masaaki, tevens verbonden aan het wereldberoemde ensemble. Reden genoeg om Masato uit te nodigen als dirigent van onze jaarlijkse uitvoeringen van de Matthäus-Passion.

Bachs Matthäus-Passion in de Grote Kerk Naarden. Foto: Nederlandse Bach Vereniging.

De Matthäus-Passion wordt van 2 tot en met 8 april op verschillende dagen en tijdstippen uitgevoerd in Grote Kerk Naarden. Kijk voor meer informatie op de website van de kerk of bestel tickets via de Nederlandse Bach Vereniging.

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

NL | EN