Luisterroute: Wonen in iconen

Maak kennis met het stomende hart van de stationschef, ontdek hoe je Hemels kunt genieten in Twisk en hoe de iconische kathedraal van de ‘kleyne luyden’ zijn bestaan dankt aan de tulp en Andijker Muis…

Book 1 min

WONEN IN ICONEN is een vierdelige luisterroute voor op de fiets. Tijdens twee heerlijke en afwisselende fietsroutes door Medemblik en de omringende dorpen, voeren muziek en het water de boventoon en kruisen eenden in alle soorten en maten de wegen.

De luisterroute voert langs veel bijzondere gebouwen: stolpboerderijen, kerken, molens en droogmakerijen. WONEN IN ICONEN brengt een ode aan het West-Friese cultuurlandschap aan de hand van de eigenzinnige bewoners van deze iconische gebouwen. Zij stellen zich tijdens de routes voor en delen hun dromen, ambities en ‘verborgen’ verhalen over het gebouw én het omringende land.

Naast de hoofdroute worden verschillende keuze-opties geboden voor onderweg. In de verschillende dorpskernen wordt een stop gemaakt bij de meest iconische gebouwen. Naast wat historische achtergronden over de plek, komen hier ook de bewoners zelf aan het woord. De stops worden steeds afgesloten met een korte vooruitblik op het vervolg van de route en een paar leuke ‘weetjes’ of doe tips voor onderweg.

Luister mee!

Er zijn vier verschillende routes beschikbaar, met in ieder dorpshart een inspirerende stop, bijzondere ontmoetingen met bevlogen bewoners en leuke weetjes voor onderweg. Scan de QR-code van de podcast Wonen in Iconen of download de luisterroutes via de reguliere podcast apps, via de website www.cultuurmedemblik.nl of www.odeaanhetlandschap-nh.nl. Meer informatie over de hosts, de routes en parkeren is te vinden op www.woneniniconen.nl.

Wonen in iconen verschijnt vanaf 7 april maandelijks in je favoriete podcast app; begin juli zijn de luisterverhalen bij de beide fietsroutes compleet. De gelijknamige fietsroutes staan in de landelijke app Fietsknoop.Voor het beste geluid beluister je de podcast met oortjes of een koptelefoon; maar gezellig samen luisteren via de luidspreker van je telefoon kan natuurlijk ook.

Bron: Wonen in Iconen

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

NL | EN