Lezing: Welcome aboard! Een eeuw KLM

Op zaterdag 28 september vindt in het Stadsarchief Amsterdam een lezing plaats over een eeuw KLM. De lezing zal dieper ingaan op de rijke en gevarieerde geschiedenis van 100 jaar KLM en de rol die fotografie daarin speelt.

Dit jaar bestaat de Koninklijke Luchtvaart Maatschappij (KLM) 100 jaar. Samen met het Maria Austria Instituut (MAI) viert het Stadsarchief Amsterdam het jubileum met een fototentoonstelling over de KLM-passagier. KLM is één van de meest succesvolle luchtvaartmaatschappijen van de wereld en de eerste maatschappij die nog steeds onder haar eigen naam vliegt. De KLM heeft jaar in jaar uit haar passagiers, vliegtuigen en bemanningen laten vastleggen door professionele fotografen zoals Paul Huf, Maria Austria, Henk Jonker en Carel Blazer.

Naast de tentoonstelling zullen Frido Ogier en Dick Jansen op zaterdag 28 september een lezing over de KLM verzorgen. Frido Ogier is als Senior Corporate Editor van KLM een van de auteurs van het KLM jubileumboek ‘Welcome aboard!’ Dick Jansen was als Corporate Archivist van begin tot eind nauw betrokken bij de samenstelling van dit boek. Samen zullen zij dieper ingaan op de rijke en gevarieerde geschiedenis van 100 jaar KLM en de rol die fotografie daarin speelt.

Praktisch

Datum: Zaterdag 28 september
Tijd: 14.00 – 15.00 uur
Toegang: Vrij toegankelijk, vol = vol
Locatie: Stadsarchief Amsterdam, Vijzelstraat 32 te Amsterdam

Het Stadsarchief bereikt u met tram 24, halte Muntplein of metro 52 (Noord/Zuidlijn), haltes Vijzelgracht of Rokin. Kijk voor de meest actuele gegevens op de website www.amsterdam.nl/stadsarchief