Lezing: Rembrandts portretten van zijn dierbaren

Duik op drie zaterdagen in april en mei samen met de conservatoren van het Rembrandthuis dieper in Rembrandts sociale leven.

In het kader van de expositie ‘Rembrandt’s Social Network’ organiseert Museum Het Rembrandthuis drie zaterdagmiddag-lezingen. Duik dieper in het leven van Rembrandt: wat gebeurde er achter gesloten deuren, hoe portretteerde hij zijn geliefden, en had Rembrandt eigenlijk wel hobby’s?

De tweede lezing op 20 april zal worden gegeven door Epco Runia, hoofd Collectie van Museum Het Rembrandthuis. Hij zoomt in op Rembrandts verbeelding van zijn dierbaren in zijn portretten.Wie in Rembrandts oeuvre zoekt naar de gezichten van familieleden en vrienden, komt al snel op een lijst van meer dan dertig schilderijen, met onder andere vijf schilderijen van Saskia, zeven werken van Hendrickje en zelfs acht kunstwerken van zijn zoon Titus. Het is een uitzonderlijk fenomeen in de zeventiende eeuw: een kunstenaar die zijn vrienden en dierbaren zo vaak heeft vastgelegd en meestal ook nog op een heel informele, intieme manier. Waarom maakte hij deze schilderijen? En wat vertellen ze over Rembrandts omgang met de mensen uit zijn privésfeer?

Via Museum Het Rembrandthuis.

Praktisch

Zaterdag 20 april | 13:30 – 14:30 uur | Rembrandts portretten van zijn dierbaren

De drie lezingen vinden plaats op 13 april, 20 april en 11 mei van 13:30 tot 15:30 uur op de vierde etage van Museum Het Rembrandthuis, bereikbaar met een lift. Toegang is gratis na aankoop van een museumticket.

Na afloop van de lezingen kunnen bezoekers in de voetsporen van Rembrandt treden, terwijl ze door de kamers van zijn woonhuis en atelier lopen Ook is de tentoonstelling ‘Rembrandt’s Social Network’ te bezoeken.

Aanmelden: mail naar educatie@rembrandthuis.nl