Lezing: Park Meerwijk in Bergen

Op zondag 19 mei geeft Amsterdamse school deskundige Jan Tromp een lezing over Park Meerwijk in Bergen. De lezing vindt plaats in Museum Het Schip te Amsterdam.

Op zondag 19 mei houdt Amsterdamse school deskundige Jan Tromp een lezing over Park Meerwijk in Bergen, een hoogstandje van Amsterdamse School architectuur. Hij zal ingaan op de ontstaansgeschiedenis van Park Meerwijk en de ontwikkelingen in de laatste 100 jaar.

Wat in ieder geval aan de orde komt is de opdrachtgever, de tegelfirma Heystee, en de relatie met de architect Jan Staal. Ook komt u meer te weten over de mathematische indeling van Park Meerwijk en de toegepaste metselverbanden. Verschillende architecten hebben hier gebouwd, waaronder Piet Kramer en Margareth Staal-Kropholler. Maar weet u waarom Michel de Klerk hier ontbreekt?

Detail van woning in Park Meerwijk. Via Museum Het Schip.

Praktisch

De lezing wordt gehouden op zondag 19 mei om 15.00 uur in Museum Het Schip te Amsterdam. De lezing sluit aan op een kleine expositie van de kunstenaar Bastiaan Meijer in de tuin op het binnenterrein van het museum, die als titel heeft ‘Amsterdamse School in Bergen’. Het gaat om insectenhuisjes, die gebaseerd zijn op de juweeltjes in Park Meerwijk.

Een ticket kan gekocht worden via de website van het museum. Na afloop van de lezing wordt deze tentoonstelling geopend. Hiervoor bent u ook van harte uitgenodigd. Het ticket voor de lezing geeft tevens toegang tot het museum.