Lezing: de sluizen van IJmuiden

Op zondag 12 februari van 14.00 uur tot 15.00 uur geeft maritiem expert, Cor Oudendijk, in het Zee- en Havenmuseum een presentatie met veel beelden over de geschiedenis van de sluizen van IJmuiden met speciale aandacht voor de bouw van de grootste sluis ter wereld ‘Zeesluis IJmuiden’.

Book 1 min

Wat ging er vooraf aan de bouw, het hoe en waarom van deze constructie, de problemen waar men tegen aanliep, de oplossingen en waar men nu nog mee bezig is. Na afloop van de presentatie is er gelegenheid tot vragen en om de expositie ‘Op de sluizen van IJmuiden’ te bezoeken. Nu bezoekerscentrum SHIP is gesloten, hoopt het museum hiermee in een behoefte te voorzien om het publiek te informeren over deze unieke werken.

Diepwand-Noord, IJmuiden. Foto: Ko van Leeuwen.

De lezing vindt plaats op zondag 12 februari van 14.00 uur tot 15.00 uur in het Zee- en Havenmuseum in IJmuiden. Het bijwonen van de presentatie kost € 5,00, inclusief een kopje koffie of thee, maar exclusief entree voor het museum. De museumkaart is geldig. Inschrijven vooraf kan via de website van het museum en wordt aanbevolen.

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

NL | EN