Lezing: Amsterdam in vuur en vlam

Conservatoren Jan de Klerk en Erik Schmitz vertellen over de totstandkoming van de tentoonstelling Amsterdam in vuur en vlam. De uitvindingen van Jan van der Heyden (1637-1712).

Book 1 min

Conservator en Stadsarchiefmedewerker Erik Schmitz vertelt over de totstandkoming van de tentoonstelling over uitvinder, kunstenaar en ondernemer Jan van der Heyden. Jan van der Heyden maakte Amsterdam veel veiliger met de nieuwe straatverlichting, de verbeterde brandspuit en de uitvinding van de brandslang. De verhalen over brand en brandbestrijding, afkomstig uit van der Heydens Brandspuitenboek en aangevuld met nieuw archiefonderzoek, vertellen ook veel over het leven in de zeventiende eeuw.

Afbeelding: Jan van der Heyden (1637-1712). Kunstenaar Jan van der Heyden, de uitvinder van de brandspuit, generale brandmeester en opzichter en directeur van de openbare straatverlichting in Amsterdam.

De lezing duurt zo’n drie kwartier. Voor en na de lezing is er gelegenheid om de tentoonstelling Amsterdam in vuur en vlam. De uitvindingen van Jan van der Heyden (1637-1712) te bezoeken.

Data: Zondag 11 juni, 15.00 uur, spreker Erik Schmitz. Woensdag 5 juli, 15.00 uur, spreker Jan de Klerk.
Locatie: Bodeplein, tweede verdieping
Gratis toegang, reserveren niet nodig (vol = vol)

Kijk op de website van het Stadsarchief Amsterdam voor bezoekinformatie.

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

NL | EN