Kunstweek bij Hortus Alkmaar

Van 9 t/m 17 september gaat het bij Hortus Alkmaar over kunst in brede zin én is er een focus op poëzie. Rob Komen en Theo Olthuis exposeren hun visuele poëzie en Pieter Rynja draagt op 10 september voor uit eigen werk. Zelf leren dichten kan op 9 en 16 september in twee Poëzieworkshops. Kunstrondleidingen in de tuin zijn er op zaterdag 9 en 16 september. De schilderijen van Fennanda Eleveld en Cees van Nieuwburg zijn de hele week te bezichtigen. De optredens van Jazzband Yes Friends (10 september) en een vertolking van Canto Ostinato op twee marimba’s (17 september) maken de week compleet. Voor Canto Ostinato zijn kaartjes beschikbaar via www.hortusalkmaar.nl

Book 1 min

Schilderijen, beelden en gedichten

Fennanda Eleveld exposeert in het Kascafé. Zij maakt in haar collages een poëtische, beschouwende vertaling van wat ze ziet in de natuur. Cees van Nieuwburg schildert ‘Bloemen’. Ze zijn te zien in de achterste kas samen met de visuele poëzie van Rob Komen en teksten van Theo Olthuis.
De expositie beeld&tuin van beeldhouwers van het KunstenaarsCentrumBergen is nog steeds te bewonderen. Ook tonen cursisten van Atelier 16 hun beelden van steen in de tuin. Hortus Alkmaar biedt naast professionele kunstenaars nadrukkelijk mensen een podium die de kunst voor hun plezier beoefenen.

Poëzieworkshops

Altijd al willen leren dichten en met woorden spelen? Op zaterdag 9 en 16 september zijn er gratis Poëzieworkshops van 14.00 – 16.00 uur. De eerste zaterdag door Margreet Schouwenaar en de tweede zaterdag door Rob Komen. Aanmelden voor 9 september: info@margreetschouwenaar.nl. Rob Komen laat je dichten én je gedicht beeldend verwerken. Rob: ”Er zijn handzame voorbeelden en er is deskundige ondersteuning”. Aanmelden en meer informatie voor deze workshop op 16 september via info@robkomen.nl.

Datum: 9 t/m 17 september 2023
Tijd: 10.00 – 17.00 uur. In het weekend 12.00 – 17.00 uur. Maandag gesloten
Entree: € 6,00 voor de tuin en de exposities voor volwassenen, kinderen t/m 12 jaar gratis, 13 t/m 15 jaar € 3,-.
Kaarten voor Canto Ostinato: € 26,00 via www. Hortusalkmaar.nl. Bekijk het volledige programma van de Kunstweek: www.hortusalkmaar.nl/events/kunstweek-3/

Bron: Hortus Alkmaar

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

NL | EN