Kringspel Laren

Door de Historische Kring Laren is speciaal voor kinderen het Kringspel Laren ontwikkeld. Speel het spel en leer meer over de geschiedenis van je eigen dorp!

Book 1 min

De Historische Kring Laren heeft het derde Kwartaalbericht (nr. 161) van het jaar laten verschijnen, met dit keer het ‘Kringspel Laren’ erbij: een cadeautje voor leden-donateurs. Al langer wilden ze proberen zich speciaal op de jeugd te richten, na het maken van het boekje ‘Laren van weleer’. Dat in 2020 verschenen boekje is vooral bedoeld voor jongeren van 10-12 jaar.

Hans van Deuren, redder van het gelijknamige kunstwerk, is via de stichting KKIDS (Kunst en Kinderen in de school) actief op scholen met het project ‘Laren van weleer’. Dit jaar zal het thema zijn ‘Laren als boerendorp’. De redactieleden Eric Snelders, Hans Schaapherder, Hein Calis en Wim Keizer gingen samen met Hans van Deuren aan de slag om het idee uit te werken. Dat leidde tot een uitvouwbaar Kringspel van 8 pagina’s. De HKL hoopt van harte dat kinderen en ouders, kleinkinderen met hun opa’s en oma’s er veel plezier aan zullen beleven! Uitleg over de spelregels staat op het spel zelf. En wie wil, kan ook de HKL-website erbij betrekken, want om het spel nog leuker te maken is er een door Eric Snelders en Hans Schaapherder ontworpen online quiz toegevoegd.

Voor niet-leden van de HKL zijn er exemplaren van het Kringspel voor € 2 te koop in de Lindenhoeve (geopend op zaterdagmiddagen van 14.00 tot 16.00 uur).

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

NL | EN