Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

Kleuterworkshop Waterweetjes

23-07-2024

Leuke workshops van de professor van MadScience voor kleuters. Waterweetjes 4-7 jaar om 11 uur en Onder Druk 6-12 jaar om 13 uur. De professor van MadScience legt alles uit.

Drijven en zinken, hoe zit dat eigenlijk?

Veel kleuters zitten op zwemles en weten dat ze met opgeblazen zwemvleugels of met kurken blijven drijven in het zwembad. Sommigen hebben al ervaren dat ze zich met kleren aan zwaarder voelen in het water. Hoe komt dat? Welke materialen blijven makkelijk drijven en welke zinken? Tijdens deze workshop testen kinderen dat uit. Water geknoeid tijdens een proefje? Geen probleem, kunnen we meteen onderzoeken welke materialen water goed kunnen absorberen. Soms lijkt het zelfs bijna of het water verdwijnt! Wat een spetterende workshop is dit. De workshop wordt verzorgd door een professor van Mad Science.

Hoe doe mee?

Meld je aan via een bericht onder vermelding van ‘Waterweetjes’ aan aanmelden@shmdc.nl Aantal deelnemers: aan deze workshop kunnen maximaal 20 kinderen deelnemen.

Leeftijden: 4-7 jaar
Tijd: dinsdag 23 juli om 11.00
Duur: 45-60 minuten
Kosten: Entree museum + € 2,50 workshop toeslag (ouders betalen enkel entree museum)

‘Luchtige’ workshop vol coole experimenten

In deze workshop staat de wet van Daniel Bernouilli centraal. De kinderen experimenteren met hoge en lage druk en proberen voorwerpen op een luchtstroom te laten zweven. Met een draaiende luchtstroom doven zij kaarsen op afstand. En hoe werkt onze ademhaling? Kortom, een luchtige, maar goed gevulde workshop! De workshop wordt gegeven door een professor van Mad Science.

Hoe doe mee?

Meld je aan via een bericht onder vermelding van ‘Onder druk’ aan aanmelden@shmdc.nl Aantal deelnemers: aan deze workshop kunnen maximaal 20 kinderen deelnemen.

Leeftijden: 6 – 12 jaar
Tijd: dinsdag 23 juli om 13.00
Duur: 45-60 minuten
Kosten: Entree museum + € 2,50 workshop toeslag (ouders betalen enkel entree museum)

Bron: Cruquius Museum

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.