KinderKijkRoute bij de tentoonstelling Amsterdam in vuur en vlam

Speciaal voor kinderen is er bij de tentoonstelling 'Amsterdam in vuur en vlam. De uitvindingen van Jan van der Heyden (1637-1712)' in het Stadsarchief Amsterdam een KinderKijkRoute ontwikkeld. Met de Kinderkijkroute kunnen kinderen zelf door de tentoonstelling lopen, op zoek naar spannende details en leuke weetjes. Zelf een brand blussen? Dat kan in het digitale Brandblusspel. Daar kom je er achter hoe belangrijk en bijzonder de uitvinding van de brandslang door Jan van der Heyden was.

Book 1 min

Werkplaats

De tentoonstelling eindigt in een echte werkplaats. Daar is een animatie te zien over de uitvindingen van Jan van der Heyden, gecombineerd met een film over jonge uitvinders in de stad nu: leerlingen van het Metis Montessori Lyceum. Ook kun je in de werkplaats zelf aan de slag met bouwen, puzzelen en uitvinden.

Familierondleidingen

In juni en juli worden er speciale familierondleidingen georganiseerd, voor gezinnen met kinderen vanaf ca. 8 jaar. Meer informatie vind je hier.

Praktische informatie

Locatie:
Tentoonstellingszaal, Stadsarchief Amsterdam. Deze bevindt zich links in het archief aan de Vijzelstraat 32, bij de Stadsboekwinkel.

Prijzen:
Gratis: Museumkaart, Stadspas Amsterdam, Vrienden Stadsarchief, I Amsterdam City Card, Vereniging Rembrandt, kinderen 0-18 jaar, studenten
€ 10,00 – Volwassenen

Openingstijden:
dinsdag t/m vrijdag van 10.00 – 17.00 uur
zaterdag en zondag van 12.00 – 17.00 uur

Meer informatie over de tentoonstelling is te vinden op de website van het Stadsarchief Amsterdam.

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

NL | EN