Keti Koti Haarlem

Een nieuwe traditie voor de herdenking en viering van de afschaffing van de slavernij, dat is de Keti Koti Dialoogtas. In tweetallen wissel je persoonlijke ervaringen uit, begeleid door rituelen, denkvragen en eten. Alles zit in de ‘Saka’. Sta samen stil bij de erfenis van onze geschiedenis, begeleidt middels livestream.

Op 1 juli 1863 werd na honderden jaren de slavernij in de Nederlandse koloniën afgeschaft. Om dat te herdenken en vieren we op 1 juli Keti Koti: verbreek de ketenen. De Keti Koti Dialoogtas is een initiatief van de Stichting Keti Koti Dialoogtafel. Tot 25 juni 2021 kan je een Dialoogtas gratis reserveren en thuis – heel coronaproof – Keti Koti meevieren op donderdag 1 juli 2021.

De Keti Koti Dialoogtas werkt zo:

1) Nodig iemand uit
‘Zwart’ nodigt ‘Wit’ uit en ‘Wit’ nodigt ‘Zwart’ uit. Bent u nieuwsgierig naar een ander? Weet je iemand met wie je over dit onderwerp in gesprek zou willen gaan? Misschien een buurtgenoot, of een collega, een vriend of vriendin? Durf te vragen!

2) Bestel een Keti Koti Dialoogtas
Hoe werkt dat dan, Keti Koti? En hoe gaan we met elkaar in gesprek? De Dialoogtas helpt alle deelnemers hierbij. Wat zit erin?
– Ingrediënten voor de Keti Koti rituelen, waaronder heerlijk eten
– Uitleg, instructies en handleiding over de dialoog, met het thema, de werkwijze en de dialoogvragen.

3) Ontmoet elkaar op 1 juli
Bijvoorbeeld thuis, maar in elk geval op een plek waar je ook de livestream kunt volgen, die van 18.30 tot 20.30 uur wordt uitgezonden vanuit het Amsterdam Museum. Deze livestream begeleidt en ondersteunt de bijeenkomsten thuis.

4) Leer elkaar beter kennen
We hopen dat jullie een prachtige  ervaring hebben waarbij je (nog) meer wederzijds inzicht en begrip krijgt, en inzoomt op ieders omgang met de erfenis van onze gedeelde geschiedenis.

Aanvragen en ophalen
Je kunt de tas aanvragen bij Bureau Discriminatiezaken via info@bdkennemerland.nl. Dan bestellen en betalen wij de tas, en kan je die op 1 juli 2021 tussen 13:00 en 18:00 uur ophalen bij Bureau Discriminatiezaken, Lange Herenvest 122, Haarlem.

Let op, de tassen moeten wij op tijd bestellen, geef je daarom uiterlijk maandag 25 juni 2021 op! Je kunt de dialoogtas ook zelf aanvragen via de organisatie van de Stichting Keti Koti Dialoogtafel. De kosten zijn dan 25 euro per tas.

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.