Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

Kaeskoppenstad

01-06-2024 - 02-06-2024

Op 1 en 2 juni 2024 wordt met Kaeskoppenstad de binnenstad van Alkmaar weer omgetoverd tot d’Oude Stad: de stad van 1573, vlak na het Alkmaars Ontzet. Tijdens dit jaarlijks terugkerende evenement staat alles in het teken van de 16e eeuw. Dit jaar is het extra reden voor een feestje, want het is de 15e editie!

Terwijl je je eerste stap in Kaeskoppenstad zet, waan je je al tussen de inwoners van toen. Kleding wordt traditioneel gewassen, bloemen worden verkocht en zo nu en dan raast er een schoenenpoetser aan je voorbij. Terwijl je napraat over het vissersdorp ‘Haeringhen ende Wallevisch’ loop je de hoek om, en bevind je je opeens in een totaal andere omgeving: hier is de pest uitgebroken en worden gevangenen in de gaten gehouden door bewaker. Zullen ze ontsnappen?

Kaeskoppenstad maakt dankbaar gebruik van het rijke historische decor van gevels, bruggen en grachten in Alkmaar, waardoor je even vergeet hoe de stad er anno nu ook alweer uitzag. Ben jij klaar om deze tijdreis te maken?

Beeld: Kaeskoppenstad.

Jubileumeditie met nieuwe route

Kaeskoppenstad heeft voor deze jubileumeditie een nieuwe route in petto. Waar je voorgaande edities het festijn betrad op de Voordam, begint de route nu bij het Fnidsen. Je loopt meteen in het hart van de oude binnenstad, met de mooie oude gevels en karakteristieke straatjes.

Je vervolgt je weg naar het sfeervolle Luttik Oudorp, waar je ondergedompeld wordt in het leven van toen. De was wordt gedaan, de weeskinderen zijn een dagje uit, de barhangers lallen en de bloemenmeisjes huppelen vrolijk rond. Er worden allerlei ambachten gedreven en de zwaarvechters zorgen voor spektakel. Op de nieuwe Kade van Vernuftigheid vind je de bekende eyecatchers van Kaeskoppenstad, zoals de duikboot van Drebbel, maar ook nieuwe creaties zoals een indrukwekkende zaagmolen!

Beeld: Kaeskoppenstad.

Praktische informatie

Kaeskoppenstad is te bezoeken op zaterdag 1 en zondag 2 juni 2024. De deuren van d’Oude Stad openen om 12.00 uur en sluiten om 17.00 uur. De ingang vind je op het Waagplein, in het centrum van Alkmaar.

Toegangsprijzen en tickets

Tickets voor Kaeskoppenstad kosten voor volwassenen € 5,50 online* of € 6,50 aan de kassa. Voor kinderen van 2 t/m 12 jaar kost Kaeskoppenstad € 2,50 (zowel online als aan de kassa). Voor kinderen t/m 1 jaar is toegang gratis.

*exclusief € 1,50 administratiekosten per boeking (alleen online).

Kijk voor meer informatie en tickets op de website van Kaeskoppenstad.

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.