‘IJmuiden in klare lijnen’

Met ingang van zaterdag 10 oktober t/m 31 januari 2021 zijn de tekeningen van tekenaar en illustrator Eric J. Coolen te zien in de Loodsenzaal van het museum.

Tekenaar en illustrator Eric J. Coolen is geen onbekende in onze regio. Met regelmaat verschijnen in de regionale dagbladen zijn tekeningen van bijzondere gebouwen. Zijn stijl is eigen en ‘in klare lijnen’. In de afgelopen jaren heeft Eric ook een aantal bekende gebouwen in IJmuiden vastgelegd, waaronder natuurlijk het markante gebouw van het museum, zoals te zien op de prachtige affiche van de tentoonstelling. Met ingang van zaterdag 10 oktober t/m 31 januari 2021 zijn deze tekeningen te zien in de Loodsenzaal van het museum. Van de werken die Eric exposeert in het museum zijn afdrukken en kaarten te koop bij de receptie van het museum.

Het museum is regulier geopend op woensdag- zaterdag en zondagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur. Voor de jeugd zijn er vier speurtochten en een escapespel. De laatste zaterdag van de maand is het altijd motorendraaimiddag. Voor een bezoek aan het museum moet momenteel een tijdslot worden gereserveerd en dit kan via de website www.zeehavenmuseum.nl.

Adres: Havenkade 55 te IJmuiden, telefoon 0255 538007.
www.zeehavenmuseum.nl