Historisch Café ‘Schoten’

Het Historisch Café van maandagavond 9 oktober heeft ‘Schoten’ als thema. Deze gemeente werd in 1927 door Haarlem geannexeerd, waardoor de oppervlakte van de Spaarnestad bijna verdubbelde. Vandaar de slagzin: ‘Schoten, de gemeente die Haarlem groot heeft gemaakt’.

Book 1 min

Historicus en oud-gemeentearchivaris van Haarlem Lieuwe Zoodsma gaat in op deze annexatie. Vervolgens is het woord aan Jan de Roos, die zich als historicus heeft verdiept in een onderduikgeschiedenis tijdens de Tweede Wereldoorlog in de Indische buurt en daarover het boek Lyda & Liesje heeft geschreven.

De muziek wordt verzorgd door Paul Marselje. Hij zal in elk geval zijn lied ‘Schoten zal steeds Schoten heten’ ten gehore zal brengen. Hij schreef dit in 2005 ter gelegenheid van de onthulling van het Schoten-naambord bij de Jan Gijzenvaart. Joost Mulder neemt de gesproken column voor zijn rekening. De toegang bedraagt € 5,00 (uitsluitend te voldoen per pin). Aanvang 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur.

Aanmelden is verplicht, en kan via het formulier op de website van het Noord-Hollands Archief.

De Rijksstraatweg bij het voormalige Raadhuis van Schoten, ziende naar het noorden. Noord-Hollands Archief / Beeldcollectie van de gemeente Haarlem, Inventarisnummer 3418

Bron: Noord-Hollands Archief

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

NL | EN