Historisch Café: drukkerij Joh. Enschedé

Het Historisch Café is een avond voor iedereen met belangstelling voor de geschiedenis van Haarlem en omstreken en wordt elke twee maanden gehouden in het Noord-Hollands Archief.

Het Historisch Café van maandag 25 november is gewijd aan de drukkerij Joh. Enschedé. Bij een ingrijpende verbouwing van de Janskerk is ruimte gemaakt voor een permanente tentoonstelling over dit bijzondere Haarlemse familiebedrijf met wereldfaam. Het Noord-Hollands Archief beheert al sinds enkele jaren het omvangrijke archief van Joh. Enschedé. Projectleider van de tentoonstelling Mart van de Wiel zal ingaan op deze unieke collectie. Vervolgens zal Erik van der Kam van De Nederlandsche Bank vertellen over de moderne guldenbiljetten die bij Joh. Enschedé zijn gedrukt. Aansluitend is er de mogelijkheid de tentoonstelling te bezoeken.

Haarlems Dagblad-columnist Frans van Deijl neemt de gesproken column voor zijn rekening. De muziek wordt verzorgd door het trio Bijlsma2Hooglugt, voor deze keer uitgebreid tot een kwintet.

Praktisch

Datum: Maandag 25 november 2019
Tijd:
inloop vanaf 19.30 uur, aanvang 20.00 uur
Locatie:
Janskerk, Jansstraat 40, Haarlem
Entree:
€ 4,00

Aanmelding is verplicht en kan via dit formulier.