Hildes verjaardag: een ridderspektakel

Vanaf 12 oktober opent museum Huis van Hilde de nieuwe tentoonstelling "Op zoek naar Ridders en Kastelen". In het kader van deze tentoonstelling wordt op zondag 20 oktober de verjaardag van Hilde in stijl gevierd. Met de ridders van het Hospitaal natuurlijk!

Vanaf 12 oktober opent museum Huis van Hilde de nieuwe tentoonstelling “Op zoek naar Ridders en Kastelen”. In het museum, waar je de archeologie van Noord-Holland kunt ontdekken, leer je alles over verdwenen kastelen en vier ridders vertellen je alles over de vondsten die werden gedaan rondom de kastelen.

Noord-Holland staat bekend als het landschap van de verdwenen kastelen. Vanaf het jaar 900 zijn in Noord-Holland veel kastelen gebouwd. Maar de meeste werden in de Middeleeuwen weer verwoest. Veel van die zwaar beschadigde kastelen zijn in de eeuwen erna helemaal uit het landschap verdwenen, maar de sporen zijn nog altijd in de grond te vinden. In de tentoonstelling geven vier verdwenen kastelen, die ooit in de buurt van Castricum en Alkmaar stonden, hun geheimen weer. Uit ieder kasteel worden de topvondsten getoond. Voor meer informatie over de tentoonstelling houdt je de website van het Huis van Hilde in de gaten.

In het kader van deze tentoonstelling wordt op zondag 20 oktober de verjaardag van Hilde in stijl gevierd. Met de ridders van het Hospitaal natuurlijk! Huis van Hilde zal vooral zorgen voor een uitbeelding van het kampleven: koken, schrijven, medische en spirituele zorg, uitrusting repareren en het trainen van de ridders.

Kampement van de Hospitaalridders. Via de Facebookpagina van Hildes Verjaardag.

Praktisch

Datum: zondag 20 oktober 2019
Tijd: 11.00-17.00 uur
Locatie: Huis van Hilde, Westerplein 6 te Castricum

Zie ook de Facebookpagina van het evenement.