Het Geheim van de Meester

De tijdelijke tentoonstelling 'Het Geheim van de Meester' is verlengd tot en met zondag 3 oktober 2021! Dat is goed nieuws, want vanwege de lockdowns zagen de meesterwerken in de stijlkamers van het Grachtenmuseum Amsterdam nog weinig bezoekers.

In Grachtenmuseum Amsterdam zijn alle schilderijen uit het AVROTROS televisieprogramma ‘Het Geheim van de Meester’ te bewonderen. Denk hierbij aan Het meisje met de parel van Johannes Vermeer, Het puttertje van Carel Fabritius, maar ook modernere meesterwerken, zoals Meisje in witte kimono van George Breitner of Maannacht IV van Jan Sluijters. De meesterwerken vormen in één overzichtstentoonstelling zo een uniek ensemble in de sfeervolle stijlkamers van Grachtenmuseum Amsterdam.

Verder vertelt de expositie de verhalen en de geheimen achter de meesterwerken. Het gepassioneerde team van televisieprogramma Het Geheim van de Meester heeft door middel van infraroodopnamen, röntgenfoto’s, XRF-scans, verfmonsters en klassiek archiefonderzoek getracht de geheimen van de meesters te ontrafelen. Als bezoeker word je meegenomen in een ontdekkingsreis door zes eeuwen kunstgeschiedenis. Het Geheim van de Meester van producent POSVIDEO in opdracht AVROTROS is een van de best bekeken kunstprogramma’s op de Nederlandse televisie.

Alvast tickets kopen voor de tentoonstelling ‘Het Geheim van de Meester’? Boek hier direct een tijdslot.

Bron: Grachtenmuseum Amsterdam

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.